Verhaal van A. Van Veen:


A.v. Veen geb. 10-4-1944.
Na het verlaten van de lagere school na 7 jaar ben ik gaan werken als loopjongen
bij C. Markus. Daarna 2 jaar bij de groenteboer. Vervolgens 1½ jaar als lichtmetaalbewerker op de Rijkswerf. Dit was geen success. Gedurende de tijd op de Rijkswerf ging ik na werftijd mijn oudste broer helpen. Visladen van de visserijschepen in Den Helder, om ‘s nachts weg te brengen naar IJmuiden.

“Snel lossen want, ik moet om 07:00 weer naar me werk op de Rijkswerf.”

In die jaren had ik een goede band opgebouwd met diverse vers Zeevisgroothandelaren. Na 2 jaar Rijkswerf ben ik voor vast als chauffeur bij mijn broer gaan werken.
Na 3 jaar werd ik gevraagd door de firma Wijnschenk als commissie koper in Den Helder te gaan beginnen. Dat betekende dus zelfstandig te worden. Na veel `wikken en wegen` besloten dat te gaan doen. Binnen een ½ jaar kwamen de firma B. Dekker en Firma Gouda. Dat betekende onze eerste vrachtwagen, een gebruikte Bedfort. Toen kwam het verzoek van de huidige klanten om op Urk als commissie koper er bij te nemen. Dat betekende ook om een inkoper / chauffeur + inkopen in dienst te nemen. De Firma Gouda, Wijnschenk en Bertus Dekker hebben wij nog steeds als vaste klant.

Inmiddels was ik getrouwd en er kwamen 2 jongens en een meisje. Jacob, Klaas en dochter Corrien.

Na dat Jacob lagere school had doorlopen en 4 jaar ambachtsschool had gevolgd besloot hij om bij vader `in de vis` te gaan werken. Hij was toen 17 jaar oud.

Daar de inkoop van vis op Urk inmiddels minder werd, i.v.m. maatregelen vanuit de regering(stillegwet + quotering). Besloten we na 37jaar op Urk te stoppen.
Jacob had meer interesse op transport gebied. De bakwagen + aanhangwagen werd ingeruild voor 3 trekkers + opentrailers. Het begin van het Transportbedrijf.
Vader hield een vrachtwagen voor de vis. Voor Red. Jac. Bakker en zonen veroerde wij voor 2 van hun schepen hun gevangen vis van Den Helder naar Urk. Dit doen wij nog steeds.

I.v.m. met de groeiende offshore en een grote klant voor het transport naar het buitenland kwamen er steeds meer vrachtwagens bij.

Na vele jaren diverse panden te hebben gehuurd van de gemeente besloten wij om op de handelskade een nieuw pand te laten bouwen. Onze opslag en parkeerruimte bij de handelskade was 400m2 + 1200m2.

In 2006 besloten het gehele bedrijf over te doen naar de jongens zodat zij zelfstandig konden gaan.

In 2009 hebben wij grond aangekocht van de gemeente op Kooijpunt in Den Helder. 6000m2 grond; waarvan een loods van 800m2 en wasstraat 200m2 bestemd voor op en overslag. Opslag terreinvoorzieningen van vloer bestemd voor diverse olieen en diverse vloeistoffen. De wasstraat is voorzien van een speciale vloer + vet- en olieputten.

A.van Veen (Senior)

  • News

  • Contact